• Москва и область

Форвард Банк

23.04.2021

Forward Bank впроваджує нову функцію Mobile Check від Асоціації ЄMA

У співпраці з Асоціацією ЄМА Forward Bank, одним із перших банків в Україні, запровадив сервіс Mobile Check.

Відтепер користувачі інтернет та мобільного банку Forward Online мають додатковий рівень захисту своїх рахунків від шахрайських дій зловмисників.

Mobile Check - це наразі єдиний універсальний спосіб перевірки статусу заміни SIM-картки перед виконанням високо ризикових операцій - таких, що потребують додаткової перевірки, пов'язаних з використанням фінансового номера клієнта.  Новий сервіс дозволяє банку за долі секунди здійснювати перевірки одразу в трьох найбільших мобільних операторів Life, Kyivstar та Vodafone.

Шахрайство з дистанційним викраденням SIM-карти, або SIM Swapping - це несанкціонований власником номера перевипуск SIM-карти, метою якого є отримання кодів для відновлення доступів до банківських, поштових сервісів, месенджерів клієнтів тощо.

Forward Online використовує API-інтерфейс, який передбачає  інтеграцію з системами банку саме для автоматизованої перевірки статусу SIM-картки перед високо ризиковими операціями за рахунком клієнта, наприклад, при відновленні доступу, при ідентифікації клієнтів у контакт-центрі, при збільшенні лімітів тощо. У разі підтвердження сервісом заміни SIM-карти – можливість надання дистанційної послуги буде заблокована.

«Сервіс Mobile Check запрацював в Україні лише в січні 2021 року, а вже в квітні ми запустили його у Forward Bank. До речі, ми використовуємо більш прогресивний API-інтерфейс, який виключає людський фактор, а значить можливість зробити помилку під час перевірки. Тож, тепер клієнти Forward Bank отримали додатковий рівень захисту рахунків у поєднанні зі зручним дистанційним сервісом», – коментує Андрій Прусов, заступник голови правління банку.

АТ «БАНК ФОРВАРД» (Forward Bank) — комерційний банк, основний фокус діяльності якого протягом більше 15-ти років спрямований на обслуговування приватних клієнтів. Forward Bank особливу увагу приділяє сегментам споживчого кредитування, картковим продуктам і привабливим депозитним пропозиціям для населення України. Forward Bank входить до групи банків з іноземним капіталом, згідно з класифікацією НБУ, і є членом Фонду гарантування вкладів України. З 2013 року є членом Асоціації ЄМА.

Українська міжбанківська асоціація членів платіжних систем ЄМА з 1999 року сприяє розвитку та безпеці електронних платежів та карткових розрахунків, реалізуючи проекти з протидії шахрайству та підвищення обізнаності громадян.