• Москва и область

Форвард Банк

28.10.2019

Forward Bank долучився до системи BankID НБУ

Отже, з 25 жовтня всі клієнти Forward Bank, що пройшли ідентифікацію в банку та зареєструвались в Інтернет-банку, матимуть можливість користуватися спрощеною системою ідентифікації на порталах державних установ України, використовуючи логін та пароль Forward online.

Система BankID НБУ – це механізм віддаленої ідентифікації клієнтів банків, яку запровадив Національний банк України. BankID надає можливість отримувати дистанційно не лише адміністративні, але й банківські послуги (наприклад, відкриття рахунку).

Механізм передбачає, що первинна ідентифікація фізичної особи має проводитися за її присутності одним з банків-учасників системи, і вже після цього українець може замовляти сервіси та послуги на сайті будь-якої компанії або банку, підключених до Системи BankID НБУ. Ідентифікація проводитиметься дистанційно на рівні банків, в яких клієнт обслуговується (bank-to-bank).

Використання системи BankID НБУ на порталах державних та громадських організацій з метою отримання адміністративних послуг означає, що клієнт дає згоду на передачу персональної інформації, яку раніше надав банку, установі, на порталі якої проходить реєстрація. Банк передає наступну інформацію: ПІБ, дату народження, адресу за місцем реєстрації, контактний номер телефону, адресу електронної пошти, скан-копії паспортного документу та ідентифікаційного коду за наявності.

Станом на сьогодні Система ідентифікації BankID НБУ підтримується на наступних порталах: Єдиний державний портал адміністративних послуг; Веб-портали надання електронних послуг Києва та Харкова; Єдина система місцевих петицій; портал «Зворотній зв’язок»; Держгеокадастр України; Онлайн-система «Громадський бюджет»; портал громадської організації «Електронна демократія»; Система електронної ідентифікації (GOV ID); портал громадського проекту «Бюджет міських ініціатив», тощо. Повний перелік порталів опубліковано на сайті Національного банку України за посиланням: https://id.bank.gov.ua.

Нагадаємо, що в жовтні Forward Bank запропонував своїм клієнтам сервіс безконтактних платежів Google Pay - це швидкий та зручний спосіб оплачувати покупки будь-де і будь-коли лише одним дотиком гаджету, який має NFC технологію.

АТ «Банк Форвард» (Forward Bank) — комерційний банк, основний фокус діяльності якого спрямований на обслуговування приватних клієнтів в Україні. Станом на 01.10.2019 р. регулятивний капітал Банку складає 337,4 млн грн, статутний капітал — 1 152,94 млн грн, кошти фізичних осіб — 1 536,47 млн грн, кредитний портфель — 1 848,84 млн грн. Forward Bank входить до групи банків з іноземним капіталом, згідно з класифікацією Національного Банку України, і є членом Фонду гарантування вкладів України.